The Last Goodbye

Zelf heb ik, helaas, ook ervaring met het afscheid nemen van een trouwe viervoeter. Hoewel een hond heel veel liefde kan geven, hoort het loslaten er ook bij. In sommige gevallen weet je vooraf wanneer het afscheid genomen moet worden. Bijvoorbeeld dat je hond ziek is, en je zelf al een moment moet plannen om de hond te laten gaan. En in sommige gevallen merk je zelf (soms onbewust) dat het einde gaat anderen omdat een hond door ouderdom of andere omstandigheden achteruit gaat. Het maken en het hebben van herinneringen is héél belangrijk. Zeker in het proces na het afscheid. Om die reden is het nu ook mogelijk om een afscheidsshoot te boeken. Afhankelijk van de toestand van de hond bepalen we samen de locatie en de manier van fotograferen. De ene hond is nog 'goed genoeg' om mee te gaan naar een mooie locatie en daar echt te poseren, voor een andere hond is het beter om in eigen tuin of omgeving te blijven en de hond gewoon zijn/haar ding te laten doen. Herinneringen maken. Mooie, dierbare herinneringen maken. Hoewel je er eigenlijk niet aan wíl denken.. Zorg ervoor dat je er geen spijt van krijgt dat je het niet gedaan hebt. Wanneer het afscheid eenmaal daar is, kun je het niet meer overdoen..