The Magic of Light

Een fotoshoot bij Pupparazzi fotografie vindt altijd plaats vroeg in de ochtend of in middag/avond. Afhankelijk van het seizoen kijk ik vooral naar de zonsopkomst of zonsondergang.. Waarom? Dan hebben we het mooiste, magische licht! 

 

Op het moment dat de zon net opkomst of ondergaat, wordt het licht automatisch een heel stuk zachter en warmer dan bijvoorbeeld midden op de dag. Wanneer we een bewolkte dag hebben, geldt het eigenlijk ook zo. Zelfs wanneer het bewolkt is, is het op het midden van de dag 'feller' licht dan bij zonsopkomst of zonsondergang. Het lukt niet altijd om de echte zon te gebruiken, maar het geeft altijd wel wat extra warmte en sfeer aan de foto's. 

 

Dit wil dus zeggen dat ik in de winterperiode uit kan slapen en/of vroeg naar bed kan. Op de meest korte dagen van het jaar begin ik een fotoshoot om 9.00 uur of om 15.00 uur ongeveer. In de zomerperiode wordt het een ander verhaal. Dan moeten we écht vroeg uit de veren (voor het allermooiste licht op de langste dagen moeten we soms om 5.00 uur beginnen) of wachten tot later op de avond voordat de zon ondergaat. Is dat echt nodig? Ja! Want wanneer het licht feller is krijg ik niet de resultaten die ik graag wil leveren. Ooit in begin heb ik ook fotoshoots midden op de dag gedaan (toen ik echt een beginner was). Maar als ik nu terugkijk naar die resultaten, vind ik echt geen één foto ervan mooi.. Aldoende leert men, en door de ervaring lukt het om de beste tijden te kiezen voor de allermooiste foto's. Met of zonder zon; het gaat allemaal om 'The Magic of Light'.