Ook katten staan model!

“Maar mijn kat kan niets op commando..” Dat is vaak één van de redenen waarom mensen denken dat shooten met een kat niet kan. Nou, dat kan zeker wel! Eigenlijk werkt een kattenshoot een beetje hetzelfde als een puppyshoot. Het model hoeft eigenlijk niets te kunnen, alleen mooie, knap en schattig te zijn. En dat kunnen ze vaak wel! 

Dierenfotografie is een kwestie van geduld en de foto schieten op het juiste moment. Per dier is het altijd even zoeken wat werkt om de aandacht de krijgen en om de mooiste blikken te krijgen. Dit geldt niet alleen voor katten, maar zeker ook voor honden. Het ene dier is snel onder de indruk van bepaalde geluiden, andere dieren reageren beter op iets wat beweegt. Zo heeft ieder dier eigenlijk zijn eigen karakter, wat het fotograferen voor mij juist leuk en uitdagend maakt!

 

De enige voorwaarden voor een kattenshoot, is dat ze aan een tuigje mee naar buiten kunnen. Aangezien ik een echte buitenfotograaf ben, en meestal in de natuur of in de stad te vinden ben, is het handig dat de kat aan een tuigje meekan. Alle lijntjes en riempjes werk ik in de nabewerking weg, zodat het net lijkt alsof hij/zij los geposeerd heeft.

 

 

Meer weten over een kattenshoot? Of twijfel je nog? Stuur me gerust vrijblijvend een mailtje. Dan kijken we samen even wat de mogelijkheden zijn.